house36

2024 – újra élénk lehet az ingatlanpiac

FÉL PERC olvasás

​A tavalyi év minimális konszolidációt hozott az ingatlanpiacra, azonban a 2024-től elérhető támogatási rendszer új lendületet adhat a tranzakcióknak.
A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetről Valastyán Mihályt, Dakó Ferencet és Várnagy Krisztinát, a HOUSE36 Ingatlanhálózat januári TOP3 értékesítőjét kérdeztük.
 
HOUSE36 Blog: Hogyan jellemeznéd röviden a 2023-as piacot?
 
Valastyán Mihály: Hullámzó volt. Erősen indult az év, hiszen mindenki tudta, hogy az akkori CSOK rendszere a végéhez közelít, így rengeteg kivitelezési szerződést kötöttünk. A CSOK Plusz bejelentését követően érezhető volt, hogy sokan kivárnak, hiszen sokkal kedvezőbb hitelkamatokat ígért, mint a piaci lakáshitelek.
 
HOUSE36 Blog: Hogyan indult a 2024-es év az ingatlanpiacon?
 
Dakó Ferenc: A CSOK Plusz miatt rengeteg érdeklődő e-mailt és telefont kaptunk, hiszen egy kedvező, 3%-os kamattal elérhető akár 50 millió forint hitelösszegről beszélünk. Bátrabbak lettek a kereső ügyfeleink is, akik elsők között szerették volna kihasználni az új támogatásokat.
 
HOUSE36 Blog: Hogyan hat majd a CSOK Plusz a kínálatra?
 
Várnagy Krisztina: Újra előtérbe kerülnek majd az új építésű házak, hiszen a babaváró hitel és a CSOK Plusz összege közel fedezi az építkezés költségeit. Az új építésű ingatlanok iránti keresletnövekedés mindig húzza magával a használt ingatlanokat is, így reális lehet egy minimális áremelkedés. Aki ezt szeretné megelőzni, még most lépjen!
 
     



 

2024-02-20